Bewegen op het werk, ook voor KMO's?


Investeren in de gezondheid van werknemers. Als werkgever heeft u daar vast oren naar. Maar het budget hiervoor is niet altijd even groot. Zeker niet in KMO's. 

Werknemers die regelmatig bewegen presteren beter. Een degelijk beweegbeleid op het werk biedt dan ook alleen maar voordelen. Maar wat als je een KMO bent met een beperkt(er) budget voor een gezondheidsbeleid?

Ingrepen om beweging op of via het werk te stimuleren hoeven niet handenvol geld te kosten. Goed communiceren, medewerkers aanspreken: het zijn manieren die maken dat een bewegings- of gezondheidsbeleid gedragen wordt door het personeel. Of dat nu samen joggen is of het promoten van met de fiets naar het werk gaan.

Advies en begeleiding over gezondheid - en dus ook beweging - is te vinden bij Jobfit KMO. Het project richt zich naar bedrijven met 250 of minder medewerkers en houdt rekening met de specifieke noden en eisen van KMO’s. Bedrijven kunnen aan de slag met een handig stappenplan. Zo wordt een gezondheidsbeleid ook voor KMO’s een haalbare kaart.