Allemaal aan de yoga?

Deadlines en targets! We haasten ons om ze telkens weer mooi op tijd te halen. Even adempauze nemen door te mediteren op de werkvloer lijkt dan ook moeilijk te verzoenen met een druk werkschema.

Fitness voor de geest
Fitness tijdens de middagpauze? Werknemers zijn enthousiast als bedrijven investeren in gezondheid op het werk. Maar hoe zit het met de fitness voor de geest? Wordt er op de werkvloer voldoende aandacht besteed aan ontspanning? Denkt u bij yoga onmiddellijk aan ingewikkelde houdingen die u vooral niet wilt doen als er collega's in de buurt zijn?

Businessyoga
Wat dacht u van businessyoga? De oefeningen zijn eenvoudig en u heeft er niet veel ruimte voor nodig. Populair bij businessyoga zijn de negen-minuten-meditaties. In amper negen minuten een complete work-out voor lichaam en geest, al moet u hier wel een beetje voor trainen. Een bedrijf met een 'yogavriendelijk klimaat' heeft hier natuurlijk een streepje voor.

Goed voor de concentratie
Om te ontspannen hoeft u niet dagelijks een meditatiecursus te organiseren of volgen. Ook aan uw bureau kan u ontspannen. Plaats het topje van uw wijsvinger tegen het topje van de duim. Het ontspant, verhoogt uw concentratie en geeft inzichten. Een nieuwe trend tijdens het vergaderen?

Mindful coachen
Ook mindfulness vindt zijn weg naar het bedrijfsleven. Als manager of als coach helpt u mensen groeien in hun job. Mindfulness helpt u om goed bij uzelf te blijven en tegelijk open te staan en aandacht te hebben voor de ander. Resultaat? Een betere ondersteuner die medewerkers naar een hoger niveau tilt.

Lachtraining
Lachende werknemers presteren beter. Misschien een beetje kort door de bocht, maar er zit een vorm van waarheid in. Humor geeft namelijk een goed gevoel, waardoor werknemers vanzelf beter gaan werken. Iemand geïnteresseerd in een rondje lachtraining?